Grilované kalamáry s džemem
80 min.
Ingredience
- 1kilogramKalamáry
- 4stroužkyČesnek
- 20gramůSůl mořská
- 200gramůCukr třtinový
- 1kusLimetka
- Na chilli džem
- 4kusyChilli paprička
- 500gramůRajčata
- 200gramůCukr třtinový
- 120mililitrůOcet vinný červený
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
657 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
4 g
Sacharidy
116 g
Vláknina
2 g
Cukr
103 g
Postup přípravy
- 1Na pánev vložíme nasekané chilli papričky, rajčata, prolisovaný česnek a ostatní ingredience na džem, pozvolna dusíme 45 minut do zhoustnutí a džemové konzistence, necháme vychladnout.
- 2Očištěné a vykuchané kalamáry zbavíme chapadel a na tělech hlubokými zářezy vytvoříme mřížku. Vložíme do mísy a zalijeme marinádou z oleje, prolisovaného česneku, soli a cukru. Promícháme, aby se marináda dostala do všech záhybů, a necháme 15 minut uležet.
- 3Marinované kalamáry grilujeme za stálého otáčení a potírání 5 minut ze všech stran, podáváme s plátky limetky a chilli džemem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.