Grilované klobásy ve vinné marinádě
40 min.
Ingredience
- 700gramůKlobása bílá
- 500gramůŽampiony čerstvé
- 12stroužkůČesnek
- 1lžičkaSůl
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na marinádu
- 500mililitrůVíno bílé
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
35 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z očištěných žampionů odkrojíme nohy, žampiony rozpůlíme, klobásy po obvodu několikrát propícháme. Víno svaříme s vodou, necháme zchladnout a do směsi vložíme klobásy, česnek a žampiony a necháme asi půl hodiny marinovat. Poté marinádu slijeme, klobásy s česnekem a žampiony necháme okapat, osolíme a opepříme. Klobásy nakrájíme nakoso na špalíky 3 cm široké.
- 2Klobásy s žampiony a česnekem napichujeme střídavě na jehly potřené olejem. Klademe na rošt, který jsme potřeli olejem, a za občasného otáčení grilujeme 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.