Grilované krůtí steaky
40 min.
Ingredience
- 700gramůKrůtí prsa
- 30mililitrůOlej rostlinný
- Na marinádu
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCitronová kůra
- 50mililitrůOlej olivový
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- Na omáčku
- 300gramůČervená řepa sterilovaná
- 1lžíceOcet vinný
- 1špetkaHřebíček mletý
- 220gramůJogurt bílý
- 0,5špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
536 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
34 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Z krůtích prsou nakrájíme 8 steaků, ty opláchneme, osušíme a lehce naklepeme. Marinádu připravíme smícháním citronové šťávy, nastrouhané citronové kůry, oleje, soli, pepře a koriandru. Marinádou potřeme steaky, vložíme do mísy a pod fólií necháme marinovat alespoň 4 hodiny.
- 2V mezičase připravíme omáčku z naložené červené řepy. Řepu slijeme, necháme okapat a s octem, solí a mletým hřebíčkem rozmixujeme. K řepě přimícháme jogurt.
- 3Marinované steaky položíme na rošt, který jsme potřeli olejem, a z každé strany grilujeme asi 5 minut. Steaky podáváme s omáčkou z řepy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.