Grilované kuřecí čtvrtky s česnekovou majonézou
50 min.
Ingredience
- 30gramůSalát hlávkový
- 1kilogramKuřecí čtvrtky
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 40mililitrůOlej olivový
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 3gramyTymián čerstvý
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 125mililitrůOlej slunečnicový
- 40mililitrůVoda pitná
- 5stroužkůČesnek
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
859 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
73 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí čtvrtky na několika místech propíchneme grilovací jehlou a rozložíme na misku. Olej, citronovou šťávu, tymián, sůl a pepř smícháme a nalijeme na kuřecí maso. Maso odložíme na 2 hodiny do chladničky. Prolisovaný česnek utřeme se špetkou soli, přidáme žloutky a důkladně rozšleháme. Postupně po kapkách přiléváme oba druhy oleje a stále šleháme, dokud majonéza není krémovitá a hladká. Potom už můžeme oleje přilévat tenkým praménkem. Pokračujeme ve šlehání do zhoustnutí. Nakonec majonézu ochutíme citronovou šťávou a pepřem. Odložíme ji na teplé místo.
- 2Gril předehřejeme na střední teplotu. Marinované kuřecí čtvrtky rozložíme na pekáč a grilujeme 25-30 minut. Během grilování je obracíme a potíráme marinádou. Maso rozdělíme na talíře.
- 3Do česnekové majonézy vešleháme vroucí vodu. Kuřecí čtvrtky doplníme teplou česnekovou majonézou, listovým salátem, kolečky citronu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.