Grilované plněné telecí řízky
40 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVejce slepičí
- 80gramůStrouhanka
- 30mililitrůMléko plnotučné
- 0,5lžičkaSůl
- Na náplň
- 70gramůŽampiony čerstvé
- 40gramůŠunka dušená
- 1lžičkaSardelová pasta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 50mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
16 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
695 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme dotenka, osolíme a opepříme. Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky, šunku nakrájíme nadrobno.
- 2Žampiony osmažíme na másle, ochutíme pepřem, přidáme šunku, sardelovou pastu, podlijeme vodou a dusíme. Když se voda vydusí, vmícháme do směsi rozšlehané vejce a necháme je srazit.
- 3Žampionovou směsí potřeme řízky, zavineme a sepneme jehlou. Závitky obalíme v mouce, rozšlehaném vejci s mlékem, ve strouhance a po každé straně grilujeme zhruba 5-6 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.