Grilované roštěnky s bylinkovým máslem

247 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
72 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájené roštěnky posypeme solí, pepřem, jemně naklepeme, v misce je polijeme olivovým olejem, pokapeme citrónovou šťávou a přiložíme bobkový list. V lednici nebo na chladném místě necháme 240 minut odležet. Bylinkové máslo připravíme tak, že do misky vložíme při pokojové teplotě změklé máslo. Přidáme drobně nasekanou nebo nastrouhanou okurku a cibuli, drobně sekanou petrželovou nať, jemně postrouhanou citrónovou kůru. Nakonec podle chuti přidáme sůl, pepř, oregano a vše dobře promícháme. Vytvarujeme váleček, zabalíme do potravinářské fólie a v lednici necháme ztuhnout.
  • 2
    Gril potřeme olejem, rozpálíme na středně vysokou teplou. Naskládáme připravené roštěnky, grilujeme po obou stranách 5 - 7 minut.
  • 3
    Měkké roštěnky rozdělíme na jednotlivé talíře, porce ozdobíme na tenká kolečka pokrájenou cibuli, přidáme na plátky rozkrájené bylinkové máslo a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.