Grilované roštěnky s bylinkovým máslem
247 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 2špetkySůl
- 6mililitrůCitrónová šťáva
- 3gramyBobkový list
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- Na bylinkové máslo
- 1kusOkurky nakládané
- 1lžičkaCitrónová kůra
- 2špetkySůl
- 10gramůPetržel - nať
- 250gramůMáslo čerstvé
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaOregano
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- Na dohotovení
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
72 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nakrájené roštěnky posypeme solí, pepřem, jemně naklepeme, v misce je polijeme olivovým olejem, pokapeme citrónovou šťávou a přiložíme bobkový list. V lednici nebo na chladném místě necháme 240 minut odležet. Bylinkové máslo připravíme tak, že do misky vložíme při pokojové teplotě změklé máslo. Přidáme drobně nasekanou nebo nastrouhanou okurku a cibuli, drobně sekanou petrželovou nať, jemně postrouhanou citrónovou kůru. Nakonec podle chuti přidáme sůl, pepř, oregano a vše dobře promícháme. Vytvarujeme váleček, zabalíme do potravinářské fólie a v lednici necháme ztuhnout.
- 2Gril potřeme olejem, rozpálíme na středně vysokou teplou. Naskládáme připravené roštěnky, grilujeme po obou stranách 5 - 7 minut.
- 3Měkké roštěnky rozdělíme na jednotlivé talíře, porce ozdobíme na tenká kolečka pokrájenou cibuli, přidáme na plátky rozkrájené bylinkové máslo a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.