Grilované sardinky na topince
20 min.
Ingredience
- 3kusySardinka obecná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 2krajíceChléb celozrnný pšenično-žitný
- 3stroužkyČesnek
- 2lžičkyTymián čerstvý
- 2kusyŠalotka
- 24kusůRajčata
- 2lžičkyBazalka
- 5lžicOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
27 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
12 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Z čerstvých chlazených sardinek odkrojíme od hlavy podle páteře vždy dva plátky, 2 stroužky česneku prolisujeme a jeden stroužek posekáme najemno. Nakrájíme dvě lžičky čerstvého tymiánu, šalotky oloupeme a nakrájíme nadrobno, cherry rajčata rozpůlíme a lístky bazalky natrháme na kousky. Ukrojíme 2 silné krajíce chleba, nejlépe pain poilane.
- 2Plátky sardinek položíme na pečící plech kůží navrch, pokapeme lžící olivového oleje a posolíme. Plech položíme pod gril a sardinky grilujeme, až je kůže mírně křupavá. Krajíce bílého chleba potřeme lžící olivového oleje a prolisovaným česnekem, osolíme je, posypeme tymiánem a opečeme po obou stranách dokřupava.
- 3Na pánvi rozehřejeme zbylý olivový oleje a na něm krátce osmažíme pokrájený česnek a šalotku. Přidáme rajčata, prudce je opečeme a když mírně změknou, posypeme je bazalkou a pánev odstavíme.
- 4Na opečené krajíce chleba navršíme horká rajčata, navrch položíme vždy tři plátky sardinek, opepříme, popřípadě přisolíme a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.