Grilované telecí steaky s omáčkou z gorgonzoly
17 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůZakysaná smetana
- 80gramůSýr Gorgonzola
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 600gramůTelecí kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
23 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
20 mg
Cukr
866 mg
Postup přípravy
- 1Steaky zbavíme všech šlach a tuku, po obou stranách je potřeme olejem, vložíme na rošt do předehřátého grilu a pečeme z každé strany asi 5 minut. Osolíme a necháme v teple.
- 2Vývar smícháme se smetanami, Gorgonzolou a vzniklou omáčku povaříme v rendlíku. Vaříme asi 3 minuty při nízké teplotě, osolíme, opepříme.
- 3Maso dáme na talíře, přelijeme omáčkou, ihned podáváme s rýží nebo vařeným bramborem a čerstvým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.