Grilované tortilly s lilkovým dipem
40 min.
Ingredience
- 40mililitrůOlej olivový
- 6kusůTortilla
- Na dip
- 500gramůLilek
- 2stroužkyČesnek
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůKoriandr čerstvý
- 10gramůOmáčka Tahini
- 2gramyPepř cayenský
- 5gramůSůl
- 40mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
17 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Lilek očistíme, po celé délce propícháme vidličkou a vložíme na gril. Za častého otáčení grilujeme 30 minut, až je slupka do hněda upečená a vnitřek měkký. Necháme lehce vychladnout, oloupeme slupku, když na cedníku vykape přebytečná šťáva, poté dužinu vložíme do mixéru spolu s česnekem, olejem, citronovou šťávou, koriandrem, omáčkou Tahini, cayenským pepřem a solí, dohladka rozmixujeme. Vlijeme do uzavíratelné nádoby a necháme několik hodin uležet.
- 2Tortilly potřeme olivovým olejem a grilujeme z obou stran do křupava. Nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme s miskou dipu k namáčení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.