Grilované tuňákové špízy
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusKapie
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůOlej olivový
- 400gramůTuňák v oleji
- 150gramůRajčata
- 1kusCuketa
- 1krajícChléb pšeničný (bílý)
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusPaprika oranžová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
606 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
45 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Smícháme nastrouhanou cibuli, kapii, česnek se zázvorem, pepřem, solí a olejem, vše pořádně promícháme. Nakrájíme tuňáka a právě připravenou marinádou ho potřeme.
- 2Postupně na jehly napichujeme kousky tuňáka, papriku, rajčátka, cukety a kousky chleba. Vše nakonec potřeme rozpuštěným máslem, smíchaným s nadrceným česnekem.
- 3Gril rozehřejeme na střední teplotu a špízy grilujeme 4 minuty z každé strany. Během grilování potíráme marinádou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.