Grilované uzené vepřové koleno
30 min.
Ingredience
- 100gramůCukr moučkový
- 800gramůVepřové koleno uzené
- 10gramůChilli paprička
- 10gramůSůl
- 10gramůPepř černý mletý
- 10gramůOmáčka sójová
- 10gramůČesnek
- 200gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
48 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
753 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Grilované koleno nejprve uvaříme ve vodě cca 60min doměkka. Vyjmeme a necháme vychladnout.
- 2Mezitím připravíme dip z rajčatového protlaku, cukru, česneku, chilli papriček, sójové omáčky a drceného pepře.
- 3Kůži na kolenu nakrojíme na kostky a v troubě předehřáté na 160C cca 10min ogrilujeme. Poté potřeme maso dipem a dopečeme ještě 5min z obou stran.
- 4Koleno podáváme teplé, dozdobíme jarní cibulkou a snítkou rozmarýnu. Servírujeme s různými druhy hořčice, křenem, nakládanou cibulkou, kyselou okurkou a pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.