Grilované vepřové karbanátky na špejlích z citronové trávy
25 min.
Ingredience
- 300gramůVepřové maso mleté
- 4stroužkyČesnek
- 4kusyKoriandr celý
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 8kusůCitronová tráva
- 100mililitrůChilli omáčka
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
821 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
20 g
Sacharidy
151 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso vložíme do mísy, přidáme rozdrcený česnek, nadrobno nakrájené kořeny koriandru, sójovou omáčku a cukr. Osolíme a opepříme dle chuti a důkladně promícháme. Směs rozdělíme na cca 8 částí a navlhčenými rukama z ní vytvoříme oválné karbanátky. Každý z nich napíchneme na stéblo citronové trávy a upěchujeme na paličku. Na rozpáleném grilu opékáme cca 3-4 minuty po každé straně dozlatova. Rozdělíme na talíře a ihned podáváme s chilli omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.