Grilované vepřové plátky se salátem - Džéjuk kúi
81 min.
Ingredience
- 550gramůVepřová kýta
- 50gramůSalát hlávkový
- 50gramůChryzantéma
- 8mililitrůSirup zázvorový
- 15mililitrůVíno rýžové čínské
- Kořenící omáčka
- 19gramůZelí hlávkové červené
- 14gramůPaprika mletá sladká
- 24gramůCukr krupice
- 15mililitrůVíno rýžové čínské
- 14gramůCibulka jarní
- 5,5gramůČesnek
- 0,3gramPepř černý mletý
- 26mililitrůOlej sezamový
- 13mililitrůOlej stolní
- 49,5mililitrůOmáčka sójová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
31 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hlávkový salát a lístky chryzantémy důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, lístky z chryzantémy otrháme a salát rozebereme na jednotlivé listy na konečnou oblohu pokrmu. Vepřové maso propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme ho na větší obdélníčky - 4 x 6 cm. Kousky masa na stranách několikrát nařízneme, aby se nám při grilování nezkroutilo.
- 2Nakrájené maso důkladně obalíme v marinádě - ve směsi zázvorové šťávy a rýžového vína a necháme v této směsi 10 minut marinovat. Po této době smícháme maso s 2/3 kořenící omáčky tak, abychom obalili každý kousek masa a necháme obalené maso odpočinout 30 minut. Marinované vepřové kousky potom grilujeme na grilu tak, že maso uložíme na grilovací rošt asi 15 cm nad zdrojem tepla, abychom maso nespálili.
- 3První 3 minuty opékáme maso zprudka, potom oheň zmírníme, a dopékáme dalších 15 minut. Po 15 minutách maso obalíme zbytkovou třetinou kořenící omáčky a ještě 3 minuty grilujeme. Grilované vepřové maso podáváme obložené hlávkovým salátem a lístky chryzantémy.
- 4Kořenící omáčka:
- 5Jarní cibulku a česnek nasekáme nadrobno a smícháme s dalšími ingrediencemi, uvedenými v seznamu surovin.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.