Grilované žampiony s ostřejší zálivkou
45 min.
Ingredience
- 1kusFeferony
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4stroužkyČesnek
- 7lžicOlej olivový
- 20kusůŽampiony čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
16 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
13 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, omyté a osušené žampiony klademe na rošt a grilujeme na elektrickém grilu rozehřátém na 220 °C asi 4 minuty z každé strany. Žampiony by přitom měly pustit šťávu.
- 2Na zálivku nejprve vylisujeme šťávu z poloviny citronu. Pak prolisujeme česnek a na jemno nasekáme feferonku zbavenou semínek. Česnek i feferonku vmícháme do citronové šťávy.
- 3Čerstvou bazalku nasekáme na jemno a přidáme do zálivky. Nakonec vmícháme olivový olej a dochutíme solí a pepřem.
- 4Grilované žampiony necháme v zálivce uležet asi 20 minut a poté podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.