Grilované žampiony s ostřejší zálivkou

45 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
16 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
13 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné, omyté a osušené žampiony klademe na rošt a grilujeme na elektrickém grilu rozehřátém na 220 °C asi 4 minuty z každé strany. Žampiony by přitom měly pustit šťávu.
  • 2
    Na zálivku nejprve vylisujeme šťávu z poloviny citronu. Pak prolisujeme česnek a na jemno nasekáme feferonku zbavenou semínek. Česnek i feferonku vmícháme do citronové šťávy.
  • 3
    Čerstvou bazalku nasekáme na jemno a přidáme do zálivky. Nakonec vmícháme olivový olej a dochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Grilované žampiony necháme v zálivce uležet asi 20 minut a poté podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.