Grilovaní korýši
35 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůOlej olivový
- 80mililitrůCitronová šťáva
- 16kusůKrevety tygří - loupané
- 12kusůHumr
- 6gramůBazalka
- 16kusůŠkeble čerstvé
- 12kusůHřebenatka
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
4739 kcal
Bílkoviny
918 g
Tuky
73 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
176 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si marinádu z oleje, česneku, citronové šťávy a bazalky. Osolíme, opepříme a necháme odstát 15 minut. Očistíme krevety, ocásky ponecháme u masa, vyjmeme maso z hřebenatek, humry zbavíme hlav a klepet, krunýřky dole nařízneme a mírně rozevřeme.
- 2Humry dáme grilovat jako první, potřené připravenou marinádou, poté přidáme hřebenatky a krevety. Mušle grilujeme do otevření, a poté taktéž potřeme marinádou.
- 3Grilované maso přendáme na talíř, podáváme se zbytkem marinády a chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.