Grilovaní pstruzi
35 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 1kusPažitka
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4kusyRozmarýn čerstvý
- 8kusůŽampiony čerstvé
- 2lžíceOlej olivový
- 12plátkůAnglická slanina
- 1kilogramPstruh
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
24 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
10 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Pstruhy omyjeme, osušíme a zvenku i zevnitř do nich vetřeme sůl. Potom je pokapeme polovinou citronové šťávy a dovnitř vložíme snítku rozmarýnu. Pstruhy zabalíme do plátků slaniny, kterou připevníme párátky.
- 2Očistíme žampiony a vydrhneme vlhkou utěrkou. Olivový olej smícháme s tymiánem, solí a zbytkem citronové šťávy. Touto směsí žampiony potřeme.
- 3Pstruhy vložíme do alobalových misek na grilování a na grilu je opékáme 5 minut z každé strany, dokud není slanina pěkně křupavá. Žampiony grilujeme také v alobalových miskách. Grilované pstruhy podáváme se žampiony posypané čerstvou pažitkou a ozdobené měsíčky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.