Grilovaní sledi
19 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMáslo bylinkové
- 1kusCitrony
- 4kusySleď čerstvý
- 3lžíceOlej olivový
- 0,5kusPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
21 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Vápník
47 mg
Postup přípravy
- 1Sledě očistíme, zbavíme šupin, vykucháme, omyjeme a osušíme. Sledě po obou stranách příčně nařízneme, osolíme, opepříme a potřeme olejem.
- 2Formu do mikrovlnné trouby vytřeme lžící oleje a dáme do ní sledě. Vložíme do mikrovlnné trouby a při 360 W a zapnutém grilu asi 6–7 minut grilujeme.
- 3Sledě dáme na talíře, ozdobíme nasekanou petrželkou a plátky citrónu. Podáváme s bylinkovým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.