Grilovaný kalamár plněný chapadly, šunkou a sýrem

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
879 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kalamára odřízneme chapadla, omyjeme ho a odložíme stranou. Z těla prstem odstraníme vnitřnosti, váček s barvivem a opatrně průhlednou širokou kost, dáváme pozor, aby se neroztrhl celý obal vnitřku těla. Pak sloupneme kůži kalamára důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat a osušíme je kuchyňskou utěrkou. Omyté listy salátu necháme okapat. Stroužky česneku utřeme.
  • 2
    Mezitím si připravíme náplň: chapadla a šunku pokrájíme na malé kousky. V pánvi, na rozpáleném oleji, je zprudka orestujeme, přidáme k nim omyté, pokrájené bylinky (2 lžíce petrželové natě, listy bazalky, rozmarýnu), nastrouhaný sýr, drobně pokrájená sušená rajčata a směs dobře promícháme.
  • 3
    Gril si zapneme na střední stupeň. Kalamára naplníme připravenou směsí, celého svrchu posypeme mořskou solí, čerstvě pomletým pepřem, pokapeme ho olivovým olejem a necháme ho asi 3 minuty odpočinout.
  • 4
    Kalamára grilujeme z každé strany po 1 minutě, pak ho odložíme na mísu a necháme ho znovu odpočinout. šťávu, která z něj vytekla, slijeme, pak kalamára potřeme utřeným česnekem, pokapeme znovu olejem a vrátíme ho na gril. Grilujeme ho po 1 minutě z každé strany.
  • 5
    Hotového kalamára dáme na mísu s listy salátu a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.