Grilovaný kalamár plněný chapadly, šunkou a sýrem
40 min.
Ingredience
- 50gramůSalát Polníček
- 50gramůRukola
- 800gramůKalamáry
- Ingredience do náplně
- 80gramůŠunka parmská
- 100gramůSýr Eidam uzený 45%
- 2lžícePetržel hladkolistá
- 1lžíceBazalka
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 30gramůRajčata sušená sterilovaná
- Na potření
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl mořská
- 2lžícePetržel hladkolistá
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- Na restování
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
21 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
879 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z kalamára odřízneme chapadla, omyjeme ho a odložíme stranou. Z těla prstem odstraníme vnitřnosti, váček s barvivem a opatrně průhlednou širokou kost, dáváme pozor, aby se neroztrhl celý obal vnitřku těla. Pak sloupneme kůži kalamára důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat a osušíme je kuchyňskou utěrkou. Omyté listy salátu necháme okapat. Stroužky česneku utřeme.
- 2Mezitím si připravíme náplň: chapadla a šunku pokrájíme na malé kousky. V pánvi, na rozpáleném oleji, je zprudka orestujeme, přidáme k nim omyté, pokrájené bylinky (2 lžíce petrželové natě, listy bazalky, rozmarýnu), nastrouhaný sýr, drobně pokrájená sušená rajčata a směs dobře promícháme.
- 3Gril si zapneme na střední stupeň. Kalamára naplníme připravenou směsí, celého svrchu posypeme mořskou solí, čerstvě pomletým pepřem, pokapeme ho olivovým olejem a necháme ho asi 3 minuty odpočinout.
- 4Kalamára grilujeme z každé strany po 1 minutě, pak ho odložíme na mísu a necháme ho znovu odpočinout. šťávu, která z něj vytekla, slijeme, pak kalamára potřeme utřeným česnekem, pokapeme znovu olejem a vrátíme ho na gril. Grilujeme ho po 1 minutě z každé strany.
- 5Hotového kalamára dáme na mísu s listy salátu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.