Grilovaný lilek s houbami
160 min.
Ingredience
- Arašídová omáčka
- 1kusCibule
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 125mililitrůMléko kokosové
- 250gramůArašídová pomazánka
- 250mililitrůVoda pitná
- 3stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaKmín římský
- 0,5lžičkaKoriandr čerstvý
- 0,5kusChilli paprička
- Marináda
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
54 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 18 špejlí namočíme do studené vody na půl hodiny.
- 2Žampiony si vybereme menší, lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky dlouhé 2,5 cm. Lilek s houbami navlékneme na špejle střídavě.
- 3Semena koriandru, římský kmín, nastrouhaný zázvor, mírně rozdrcený česnek a drobně nasekanou citronelu utlučeme v hmoždíři. Poté krátce osmahneme, odstavíme a přidáme ostatní suroviny do marinády. Špízy položíme na talíř, potřeme marinádou a necháme marinovat 2-8 hodin.
- 4Příprava omáčky:
- 5Česnek prolisujeme, cibuli rozmixujeme anebo velmi drobně pokrájíme, chilli papričku zbavíme semen a nakrájíme na kolečka. Římský kmín a koriandr smícháme s česnekem, přidáme ostatní suroviny kromě vody, vložíme do rendlíku a vmícháme vodu. Omáčku přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí na mírném plameni.
- 6Špízy grilujeme 20 minut ve velmi horkém grilu. Často potíráme marinádou a jednou je obrátíme. Servírujeme teplé s arašídovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.