Grilovaný losos s paprikovou omáčkou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
32 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriku omyjeme, rozpůlíme a vyjmeme semínka, polovinu paprik dáme pod gril a pečeme, až se na slupce objeví puchýře. Vyjmeme a oloupeme. Nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. V rendlíku rozpálíme olej, přidáme 40–50 g másla a cibuli necháme zesklovatět. Přidáme česnek a papriku.
  • 3
    Podušenou papriku zalijeme vínem a vývarem, povaříme dvě minuty a přilijeme smetanu. Ochutíme solí, pepřem, cayenským pepřem, tymiánem a 3 minuty povaříme. Papriku vybereme děrovanou lžící. Vše rozmixujeme. Kostičky papriky ponecháme stranou, přidáme do omáčky a necháme 3 minuty prohřát.
  • 4
    Filé z lososa omyjeme, osušíme a pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme.
  • 5
    Rošt v troubě pokryjeme alobalem a rozložíme na něj lososa. Na něj dáme zbylé kousky másla. Grilujeme 5 minut, potom obrátíme a grilujeme ještě 5 minut.
  • 6
    Hotovou rybu dáme na mísu a podáváme s paprikovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.