Grilovaný losos s paprikovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 2kusyPaprika červená
- 1lžíceOlej olivový
- 100mililitrůVíno bílé
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaTymián sušený
- 1stroužekČesnek
- 1kusCibule
- 1kusCitrony
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 800gramůLosos - filety
- 70gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
538 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
32 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Papriku omyjeme, rozpůlíme a vyjmeme semínka, polovinu paprik dáme pod gril a pečeme, až se na slupce objeví puchýře. Vyjmeme a oloupeme. Nakrájíme na kostičky.
- 2Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. V rendlíku rozpálíme olej, přidáme 40–50 g másla a cibuli necháme zesklovatět. Přidáme česnek a papriku.
- 3Podušenou papriku zalijeme vínem a vývarem, povaříme dvě minuty a přilijeme smetanu. Ochutíme solí, pepřem, cayenským pepřem, tymiánem a 3 minuty povaříme. Papriku vybereme děrovanou lžící. Vše rozmixujeme. Kostičky papriky ponecháme stranou, přidáme do omáčky a necháme 3 minuty prohřát.
- 4Filé z lososa omyjeme, osušíme a pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme.
- 5Rošt v troubě pokryjeme alobalem a rozložíme na něj lososa. Na něj dáme zbylé kousky másla. Grilujeme 5 minut, potom obrátíme a grilujeme ještě 5 minut.
- 6Hotovou rybu dáme na mísu a podáváme s paprikovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.