Grilovaný losos s vinným máslem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
19 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
404 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme vinné máslo: do malé pánve vlijeme víno, přidáme najemno nakrájenou cibulku, přivedeme k varu. Cca 4 - 5 minut zprudka povaříme, tekutina se musí zredukovat na cca 2 lžíce. Poté odstavíme a necháme vychladnout. V misce utřeme máslo, vmícháme najemno nasekanou petrželku, prolisovaný česnek, ochutíme solí a pepřem. Přidáme svařené víno a důkladně promícháme. Hotové máslo položíme na plát voskovaného papíru a zabalíme do válečku. V lednici necháme ztuhnout.
  • 2
    Lososa opláchneme, osušíme v papírové utěrce. V pánvi rozpálíme máslo, rybu orestujeme cca 4 minuty, poté obrátíme a smažíme další 3 - 4 minuty. Ochucené máslo rozkrojíme na 4 dílky, kterými poklademe porce lososa. Ponecháme ještě 3 minuty na pánvi, aby se máslo rozpustilo. Rozdělíme na talíře a ihned podáváme. Můžeme dozdobit čerstvou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.