Grilovaný losos s vinným máslem
40 min.
Ingredience
- 800gramůLosos - filety
- Vinné máslo
- 150mililitrůVíno červené
- 75gramůMáslo bylinkové
- 2lžícePetržel kudrnka
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5kusCibule červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
19 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
404 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme vinné máslo: do malé pánve vlijeme víno, přidáme najemno nakrájenou cibulku, přivedeme k varu. Cca 4 - 5 minut zprudka povaříme, tekutina se musí zredukovat na cca 2 lžíce. Poté odstavíme a necháme vychladnout. V misce utřeme máslo, vmícháme najemno nasekanou petrželku, prolisovaný česnek, ochutíme solí a pepřem. Přidáme svařené víno a důkladně promícháme. Hotové máslo položíme na plát voskovaného papíru a zabalíme do válečku. V lednici necháme ztuhnout.
- 2Lososa opláchneme, osušíme v papírové utěrce. V pánvi rozpálíme máslo, rybu orestujeme cca 4 minuty, poté obrátíme a smažíme další 3 - 4 minuty. Ochucené máslo rozkrojíme na 4 dílky, kterými poklademe porce lososa. Ponecháme ještě 3 minuty na pánvi, aby se máslo rozpustilo. Rozdělíme na talíře a ihned podáváme. Můžeme dozdobit čerstvou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.