Grilovaný mečoun se salátem z lusků
28 min.
Ingredience
- 800gramůFilé z mečouna
- 30mililitrůOlej olivový
- 9gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 100gramůOřechy vlašské
- 40gramůPetržel kudrnka
- 40gramůMáta
- 400gramůFazolové lusky zelené
- Na dresink
- 60mililitrůOlej z vlašských ořechů
- 20mililitrůOlej olivový extra panenský
- 20mililitrůOcet vinný
- 5gramůCukr třtinový
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
52 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Z mečouna nakrájíme steaky, potřeme olejem, osolíme, opepříme a vložíme na gril. Pečeme 10 minut z obou stran. Mezitím 3 minuty povaříme fazolové lusky, necháme okapat a dáme do mísy vychladnout. Přidáme bylinky, nasekané ořechy, sůl a pepř.
- 2Na dresink smícháme oleje s cukrem, octem a prolisovaným česnekem. Podáváme porci mečouna přelitou dresinkem a salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.