Grilovaný mořský ďas se zelenými fazolkami
50 min.
Ingredience
- 500gramůPaprika červená
- 500gramůLilek
- 500gramůCuketa
- 1600gramůRajčata
- 100gramůCukr krystal
- 1800gramůMořský ďas
- 100gramůSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 500gramůFazolové lusky zelené
- 300gramůOlej olivový
- Přepuštěné máslo Ambiente [46889]
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
850 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
71 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
7 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Zelené fazolky spaříme horkou vodou a scedíme, červené papriky zbavené stopek a semen nakrájíme na 3cm kostičky, očistíme lilek a malé cukety, také je nakrájíme na kostičky. Všechnu připravenou zeleninu opečeme na olivovém oleji dozlatova, osolíme a uložíme v teple. Rajčata rozpůlíme, rozložíme na pekáč, pocukrujeme a dáme na 15-20 minut péci do trouby předehřáté na 180 °C.
- 2Filety z mořského ďasa nakrájíme na kusy o 180 g, osolíme je mořskou solí a opepříme čerstvě mletým pepřem. Rybu pak pomalu opékáme na rozpuštěném másle 5 minut z každé strany tak, aby zůstala světlá a šťavnatá. Na střed talířů rozdělíme opečenou zeleninu, na ni položíme porci ryby. Servírujeme obloženou pečenými rajčaty a přelitou rozpuštěným máslem.
- 4Přepuštěné máslo Ambiente [46889]:
- 5Nahřejeme hlubokou pánev (nesmí být horká), do ní vložíme máslo. Za občasného míchání pomalu zahříváme, dokud se nevypaří všechna tekutina. Musíme dávat pozor, aby teplota nepřesáhla 110 °C, jinak máslo začne hnědnout a změní chuť. Vaříme, dokud se vznikající pěna nezačne oddělovat.
- 6Pěnu sebereme a přepuštěné máslo přecedíme přes velmi jemný cedník, případně přes ubrousek.
- 7Jen na dobře přepuštěném másle se dají smažit pokrmy. Zůstane-li v něm jen trochu syrovátky, ztratí trvanlivost a při následném zpracování se připaluje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.