Grilováný teriyaki losos s koriandrovými nudlemi

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
6 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve připravíme marinádu. Utřený česnek, omáčku teriyaki, sherry brandy, cukr, strouhaný zázvor a vodu důkladně promícháme s polovinou oleje. Hotovou marinádu rozdělíme na 2 části.
  • 2
    V jedné plovině marinády namočíme lososa a necháme 10 minut odpočinout. Poté lososa položíme na plech. Plech s lososem vložíme pod předehřátý gril v troubě a lososa grilujeme z každé strany 10 minut. Během grilování potíráme zbylou marinádou.
  • 3
    Než bude losos hotový, připravíme ještě nudle. Nudle podle návodu na obalu uvaříme. Na oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibulku a sezamová semínka. K této směsi přimícháme uvařené nudle a druhou polovinu marinády. Nakonec dochutíme koriandrem. Ochucené nudle opékáme tak dlouho, dokud nejsou dostatečně teplé.
  • 4
    Hotového lososa podáváme s úhledným kopečkem nudlí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.