Grilováný teriyaki losos s koriandrovými nudlemi
40 min.
Ingredience
- 5mililitrůSherry brandy
- 10mililitrůOmáčka Teriyaki
- 5mililitrůOlej sezamový
- 1gramSezam - semena
- 1gramČesnek
- 500gramůLosos - filety
- 2gramyCukr třtinový
- 10mililitrůVoda pitná
- 250gramůNudle rýžové
- 1gramKoriandr čerstvý
- 2kusyCibulka jarní
- 1gramZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
6 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme marinádu. Utřený česnek, omáčku teriyaki, sherry brandy, cukr, strouhaný zázvor a vodu důkladně promícháme s polovinou oleje. Hotovou marinádu rozdělíme na 2 části.
- 2V jedné plovině marinády namočíme lososa a necháme 10 minut odpočinout. Poté lososa položíme na plech. Plech s lososem vložíme pod předehřátý gril v troubě a lososa grilujeme z každé strany 10 minut. Během grilování potíráme zbylou marinádou.
- 3Než bude losos hotový, připravíme ještě nudle. Nudle podle návodu na obalu uvaříme. Na oleji orestujeme na jemno nakrájenou cibulku a sezamová semínka. K této směsi přimícháme uvařené nudle a druhou polovinu marinády. Nakonec dochutíme koriandrem. Ochucené nudle opékáme tak dlouho, dokud nejsou dostatečně teplé.
- 4Hotového lososa podáváme s úhledným kopečkem nudlí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.