Grilovaný tuňák s omáčkou Aioli
30 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 4stroužkyČesnek
- 2lžíceCitronová šťáva
- 600gramůTuňák obecný
- 0,5litrOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1406 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
140 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
138 mg
Cukr
212 mg
Postup přípravy
- 1Oloupeme česnek a na jemno ho nakrájíme. Potom česnek rozmícháme s citronovou šťávou a metličkou důkladně rozšleháme se žloutkem. Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hustá pěna.
- 2Za stálého míchání pomalu vléváme tenký proud olivového oleje. Nakonec vymícháme hustý krém a omáčku Aioli osolíme a opepříme.
- 3Steaky z tuňáka omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Potřeme je olejem a na grilu opékáme 5 minut z každé strany. Steaky z tuňáka podáváme s omáčkou Aioli a čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.