Grilovaný tuňák s omáčkou Aioli

30 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1406 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
140 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
138 mg
Cukr
212 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme česnek a na jemno ho nakrájíme. Potom česnek rozmícháme s citronovou šťávou a metličkou důkladně rozšleháme se žloutkem. Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hustá pěna.
  • 2
    Za stálého míchání pomalu vléváme tenký proud olivového oleje. Nakonec vymícháme hustý krém a omáčku Aioli osolíme a opepříme.
  • 3
    Steaky z tuňáka omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Potřeme je olejem a na grilu opékáme 5 minut z každé strany. Steaky z tuňáka podáváme s omáčkou Aioli a čerstvou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.