Grilovaný vysoký roštěnec s olivovým olejem
80 min.
Ingredience
- 20gramůRozmarýn čerstvý
- 20gramůPepř černý mletý
- 3000gramůHovězí roštěnka vys. peč.
- 100gramůSůl
- 250gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
920 kcal
Bílkoviny
87 g
Tuky
63 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
812 mg
Vápník
41 mg
Postup přípravy
- 1Čerstvý rozmarýn najemno nasekáme, černý pepř nahrubo nadrtíme a v nízké misce směs promícháme.
- 2Z očištěného vysokého roštěnce nakrájíme 300g steaky, které zlehka naklepeme na výšku 2 cm. Steaky obalíme v připravené kořenící směsi, v míse je přelijeme polovinou extra panenského olivového oleje a dáme na hodinu do chladničky marinovat.
- 3Marinované steaky pomalu grilujeme asi 5 minut z každé strany, přendáme je na talíře, kde je podle chuti osolíme hrubou mořskou solí.
- 4Steaky servírujeme přelité druhou polovinou olivového oleje, který jsme v rendlíku předehřáli na 60 °C. Vhodnou přílohou je kvalitní bílé pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.