Grilovaný vysoký roštěnec s olivovým olejem

80 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
920 kcal
Bílkoviny
87 g
Tuky
63 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
812 mg
Vápník
41 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvý rozmarýn najemno nasekáme, černý pepř nahrubo nadrtíme a v nízké misce směs promícháme.
  • 2
    Z očištěného vysokého roštěnce nakrájíme 300g steaky, které zlehka naklepeme na výšku 2 cm. Steaky obalíme v připravené kořenící směsi, v míse je přelijeme polovinou extra panenského olivového oleje a dáme na hodinu do chladničky marinovat.
  • 3
    Marinované steaky pomalu grilujeme asi 5 minut z každé strany, přendáme je na talíře, kde je podle chuti osolíme hrubou mořskou solí.
  • 4
    Steaky servírujeme přelité druhou polovinou olivového oleje, který jsme v rendlíku předehřáli na 60 °C. Vhodnou přílohou je kvalitní bílé pečivo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.