Grilovaný zvěřinový hamburger
40 min.
Ingredience
- 10gramůTymián čerstvý
- 10gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 80gramůSlanina vepřová
- 20mililitrůOlej slunečnicový
- 3gramyMuškátový oříšek
- 450gramůSrnčí plec
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůSalát hlávkový
- 4kusyŽemle tuková
- 3kusyJablka
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
708 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
32 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
4 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Umleté maso ze zvěřiny, vejce, bylinky, sůl a pepř prohněteme a vytvarujeme 4 hamburgery. Grilovací rošt potřeme trochou oleje a hamburgery grilujeme asi 6 minut z každé strany, dokud nejsou propečené.
- 2Housky rozpůlíme a lehce opražíme na roštu. Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na silné plátky. Máslo rozehřejeme ve 2 pánvích a plátky jablek smažíme asi 4 minuty doměkka, ale nesmí se rozpadnout. Poprášíme je skořicí a uložíme na teplé místo.
- 3Listy salátu omyjeme, otřepáním osušíme a rozložíme na dolní poloviny housek. Na salát naskládáme slaninu, plátky jablek a hamburger, přiklopíme horní polovinu housky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.