Gruntovní čočková polévka
195 min.
Ingredience
- 250gramůČočka velkozrnná předvařená
- 500gramůHovězí maso přední
- 4kusyBrambory
- 2kusyCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMajoránka
- 2litryVoda pitná
- 200gramůZeleninová směs pod svíčkovou - mražená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
342 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
14 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hovězí přední maso opláchneme, jednu cibuli oloupeme a rozpůlíme, jednu cibuli oloupeme a drobně nakrájíme, čočku přebereme, dobře propláchneme a necháme ve vodě hodinu stát, brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostky, slaninu nakrájíme na drobné kostičky.
- 2Maso vložíme do studené vody a vaříme, dokud není zcela měkké. Když je maso poloměkké, vložíme k němu rozpůlenou cibuli a sůl. Vývar přecedíme a odložíme, uvařené maso zbavíme kostí, tuku a šlach, nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Druhou cibuli a slaninu drobně nakrájíme.
- 3V mezičase uvaříme v silnostěnném hrnci čočku podle návodu na obalu, ke které v polovině varu přidáme brambory a zeleninu. Na pánvi smícháme slaninu s nakrájenou cibulí a necháme vyškvařit.
- 4Do uvařené čočky vlijeme hovězí vývar, cibuli se slaninou, pepř, majoránku a podle chuti ještě sůl. Vše dobře promícháme a polévku podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.