Gruntovní gurmánská polévka
60 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 1lžičkaSůl
- 1hrstPetržel - nať
- 3kusyPaprika zelená
- 1kusČervená řepa
- 4lžíceOlej stolní
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 500gramůHovězí maso přední
- 2kusyBobkový list
- 200gramůSlanina vepřová
- 200gramůMrkev kořen
- 3stroužkyČesnek
- 0,5litrVíno červené
- 0,5litrHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
737 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
39 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
8 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Maso a slaninu nakrájíme na kostky, cibuli na plátky. Ve velkém hrnci na oleji osmahneme slaninu, přidáme maso a cibuli a opečeme dozlatova. Přilijeme víno a vývar.
- 2Česnek nakrájíme na kostičky, řepu a mrkev na plátky a vše přidáme do hrnce (řepu i s nálevem). Osolíme, okořeníme bobkovým listem a tymiánem a povaříme asi 30 minut.
- 3Z paprik odstraníme semena, nakrájíme je na nudličky, přidáme do polévky a necháme společně vařit ještě asi 10 minut. Přidáme posekanou petrželku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.