Gruzínská hovězí roštěná
35 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 80gramůCibule
- 2kusyOkurky nakládané
- 2lžičkySůl
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 400mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžíceKečup
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1stroužekČesnek
- 150mililitrůVíno červené
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1kusCitrony
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
30 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Z hovězího roštěnce nakrájíme 4 plátky, které naklepeme a okraje nařízneme, nastrouháme cibuli a na kostičky nakrájíme sterilované okurky.
- 2V kastrole rozpálíme olej, na něm prudce z obou stran opečeme osolené plátky masa. Maso přendáme na nahřátou mísu a udržujeme v teple. Do oleje přidáme nastrouhanou cibuli, zpěníme ji, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme horkým hovězím vývarem, přidáme kečup, worcesterskou omáčku a nakrájené okurky, prolisovaný česnek, osolíme, zalijeme červeným vínem, dobře promícháme a krátce podusíme.
- 3Hotovou roštěnou přelijeme omáčkou, porce podáváme ozdobené 1/4 malého citronu a sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.