Gruzínské sekané bifteky
45 min.
Ingredience
- 250gramůVepřový bok
- 250gramůHovězí maso zadní
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceOlej rostlinný
- 50gramůSlanina vepřová
- 4kusyRajčata
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
45 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté vepřové a hovězí maso nakrájíme na kousky a najemno nasekáme. K masu přidáme sůl, pepř, nasekanou petrželku a vše dobře promícháme.
- 2Ze směsi tvarujeme bifteky ve tvaru bochánků a urovnáme je do pekáče vymaštěného olejem. Na každý biftek položíme proužek slaniny. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a přidáme k masu.
- 3Bifteky zprudka pečeme v silně vyhřáté troubě asi 5 minut. Potom přidáme spařená, oloupaná a na kolečka nakrájená rajčata a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.