Guláš
120 min.
Ingredience
- 500gramůHovězí kližka
- 500gramůCibule
- 3lžíceSádlo škvařené
- 2lžícePaprika červená
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaKmín mletý
- 70gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceMajoránka čerstvá
- 300mililitrůVoda pitná
- Na ozdobu
- 1kusCibule červená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
17 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek propasírujeme, červenou cibuli nakrájíme na kolečka.
- 2Do silnostěnného kastrolu dáme rozpustit sádlo, do horkého sádla dáme zpěnit cibuli na kostičky, přidáme pokrájené maso a osmažíme ze všech stran do hněda, až pustí šťávu. Maso osolíme, přisypeme pepř, papriku, rajský protlak, promícháme a zalijeme asi 200 ml vody. K masu vsypeme kmín, česnek, zamícháme a pod poklicí na mírném plameni dusíme do měkka. Občas zamícháme, případně přilijeme vodu a dál dusíme.
- 3Maso podáváme posypané kolečky červené cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 22. 1. 2017
Guláš
To je guláš, jak má být. Přesně takhle ho dělám už několik let. Přílohu nechávám na stolovnících, buď knedlík nebo dušenou tarhoňu. Dobrota a palec nahoru.