Guláš na pivě s fazolemi
160 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí kližka
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1špetkaKmín mletý
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaMajoránka
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 60gramůProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
- Na vaření fazolí
- 300gramůFazole bílé
- 700mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
24 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Přes noc namočené fazole uvaříme.
- 2Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, maso na kostky, česnek prolisujeme.
- 3Na oleji rozpustíme slaninu, zpěníme na ní cibuli, přidáme maso a orestujeme.
- 4Přisypeme mouku, sůl, pepř, kmín a papriku. Chvíli restujeme, přidáme rajčatový protlak, zalijeme pivem a vývarem z uvařených fazolí a pod poklicí dusíme.
- 5Když je maso měkké, přisypeme uvařené fazole, ochutíme česnekem a majoránkou a ještě chvíli dusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.