Guláš na pivu se sýrovou směsí
145 min.

Ingredience
- 700gramůHovězí kližka
- 0,5kusCibule
- 1lžíceOlej rostlinný
- 100gramůSlanina vepřová
- 3stroužkyČesnek
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 250gramůChléb konzumní
- 300mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 200mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0,25lžičkaKmín drcený
- 300mililitrůVoda pitná
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPaprika mletá pálivá
- Na směs
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyOkurky nakládané
- 2kusyFeferony
- 0,5kusCibule
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
584 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
25 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, maso na kostky, česnek rozdrtíme. Tvrdý chleba nastrouháme a vsypeme do piva.
- 2Na oleji rozpustíme slaninu, necháme na ní zpěnit cibuli s česnekem, přidáme maso a restujeme.
- 3Poté přisypeme obě papriky, sůl, pepř, rajčatový protlak, promícháme, zalijeme vodou a pod poklicí dusíme, až je maso poloměkké.
- 4Poté do guláše vmícháme chleba s pivem a dovaříme.
- 5V mezičase připravíme sýrovou směs. Tvrdý sýr, okurky a vařená vejce nastrouháme, cibuli jemně nakrájíme, feferonky zbavíme semen a nakrájíme na tenké nudličky a vše dobře promícháme.
- 6Guláš před podáváním na talířích sypeme připravenou sýrovou směsí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.