Guláš na víně
100 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso přední
- 2litryVývar z hovězích kostí
- 200gramůJátra hovězí
- 100gramůSlanina vepřová
- 4kusyCibule
- 2kusyČesnek
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1decilitrVíno bílé
- 5gramůNové koření celé
- 5gramůBobkový list
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
976 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu, kterou osmažíme tak, aby vznikly škvarky.
- 2K ním přisypeme nadrobno nasekanou cibuli, osmahneme dozlatova, dáme na kostky nakrájené maso, na kolečka nakrájený česnek a za stálého míchání smažíme. Zalijeme vývarem, vhodíme bobkový list, nové koření, tymián, sůl, přiklopíme poklicí a vložíme do teplé trouby na 30 minut.
- 3Vyndáme z trouby a do guláše přidáme na kostky nakrájená játra, přilijeme víno, přiklopíme a vrátíme do trouby na 40 minut.
- 4V hrníčku smícháme smetanu s moukou, dobře rozšleháme, vylijeme do guláše dochutíme solí, pepřem a na sporáku necháme projít varem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.