Guláš na víně

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
24 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
976 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu, kterou osmažíme tak, aby vznikly škvarky.
  • 2
    K ním přisypeme nadrobno nasekanou cibuli, osmahneme dozlatova, dáme na kostky nakrájené maso, na kolečka nakrájený česnek a za stálého míchání smažíme. Zalijeme vývarem, vhodíme bobkový list, nové koření, tymián, sůl, přiklopíme poklicí a vložíme do teplé trouby na 30 minut.
  • 3
    Vyndáme z trouby a do guláše přidáme na kostky nakrájená játra, přilijeme víno, přiklopíme a vrátíme do trouby na 40 minut.
  • 4
    V hrníčku smícháme smetanu s moukou, dobře rozšleháme, vylijeme do guláše dochutíme solí, pepřem a na sporáku necháme projít varem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.