Guláš pražského uzenáře
105 min.
Ingredience
- 0,5kilogramHovězí maso přední
- 2kusyCibule
- 1kusPórek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceSádlo škvařené
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžičkaGulášové koření
- 2lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
19 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso omyjeme, osušíme a rozkrájíme na malé kousky.
- 2Cibule oloupeme, jednu pokrájíme najemno, druhou na kolečka. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Pórek omyjeme, nakrájíme na kolečka.
- 3V hrnci rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm na jemno krájenou cibuli, poté přidáme maso a krátce ho smažíme ze všech stran za stálého míchání. Do hrnce přimícháme protlak, prolisovaný česnek i gulášové koření, podlijeme 1 dl vody a přikryté dusíme, až je maso měkké. Hotový guláš dochutíme pepřem a solí.
- 4Na porce guláše na talířích vyspeme kolečka pórku a cibule.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.