Guláš s jablky a pivem
140 min.
Ingredience
- 700gramůHovězí kližka
- 2lžíceOlej rostlinný
- 5kusůCibule
- 3lžíceMed včelí
- 4stroužkyČesnek
- 1kusBobkový list
- 200gramůMrkev kořen
- 500mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 200mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaMajoránka
- 450gramůJablka
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
12 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
5 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na kostičky, maso a mrkev na kostky, česnek rozdrtíme.
- 2Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a restujeme.
- 3Poté přisypeme pepř, sůl, přidáme med, bobkový list a mrkev. Guláš zalijeme pivem a pod poklicí dusíme.
- 4Když je maso poloměkké, přidáme do něj majoránku, na kostičky nakrájená jablka, která jsme oloupali a vykrájeli jádřince a dovaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.