Guláš s kysaným zelím
75 min.
Ingredience
- 2lžíceSádlo škvařené
- 500gramůHovězí maso zadní
- 250gramůZelí kysané
- 70gramůRýže loupaná
- 1kusCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 5gramůKmín drcený
- 2stroužkyČesnek
- 1litrVoda pitná
- 9gramůSůl
- 2decilitryZakysaná smetana
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
279 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
15 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na sádle zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno, posypeme paprikou a kmínem, krátce orestujeme. Přidáme prolisovaný česnek a na kostky nakrájené maso, osmahneme ze všech stran. Podlijeme vodou a zvolna zakryté dusíme a podle potřeby podléváme.
- 2Když je maso poloměkké, přidáme kysané zelí, pokryjeme vodou a dusíme 10 minut, vmícháme rýži a dusíme dalších 10 minut. Odstavíme, osolíme a vmícháme zakysanou smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.