Guláš s žampiony a pivem
100 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí kližka
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2špetkyPepř černý mletý
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kusFeferony
- 1lžíceMouka polohrubá
- 400mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 100mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaKmín drcený
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
21 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme najemno, maso na kostky, česnek rozdrtíme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, feferonku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky.
- 2Na pánvi orestujeme na sádle maso, přeložíme i s tukem do pekáče, osolíme, opepříme, okmínujeme, podlijeme vodou a pečeme.
- 3K poloměkkému masu přidáme rajčatový protlak, cibuli, česnek, promícháme a dál pečeme.
- 4Když je maso téměř měkké, přimícháme žampiony, feferonku a přilijeme pivo, v němž jsme rozšlehali mouku, a dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.