Guláš z čerstvých hub na slanině
45 min.
Ingredience
- 800gramůHouby čerstvé
- 100gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 35gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 5decilitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
260 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
13 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Čerstvé lesní houby očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. Cibuli s česnekem očistíme a drobně pokrájíme. Slaninu nakrájíme na malé kostičky.
- 2V hrnci si rozškvaříme slaninu, na kterou dáme cibuli a krátce ji orestujeme. Pak přidáme houby, kmín, pepř, česnek, sůl, promícháme a smažíme přibližně 4 minuty dozlatova. Pak houby poprášíme moukou a paprikou.
- 3Znovu promícháme a zalijeme hovězím vývarem. Když se guláš začne vařit, snížíme teplotu a pomalu vaříme 20 minut.
- 4Dochutíme solí, pepřem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.