Guláš z červených fazolí s knedlíky
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule červená
- 2kusyCeler řapíkatý
- 8,5decilitrůVývar zeleninový
- 225gramůKarotka
- 225gramůBrambory
- 225gramůCuketa
- 4kusyRajčata
- 125gramůČočka červená
- 400gramůFazole
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 125gramůMouka pšeničná hladká
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceTuk
- 7lžicVoda pitná
- 1lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
899 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
20 g
Sacharidy
141 g
Vláknina
11 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V ohnivzdorné nádobě zahřejeme olej a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a celer, až změknou. Přilijeme vývar, přidáme pokrájenou karotku a brambory a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut. Vmícháme pokrájenou cuketu, čočku, fazole, rajčata, papriku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a 5 minut povaříme.
- 2Do mísy nasypeme mouku, kypřící prášek do pečiva, sůl a papriku. Vmícháme tuk a přiléváme vodu, vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme ho na 8 dílů a vyválíme koule.
- 3Knedlíky přidáme do guláše tak, že je do něj ponoříme, přikryjeme a necháme dusit 15 minut.
- 4Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.