Guláš z drůbežích drůbků
70 min.
Ingredience
- 4litryVoda pitná
- 500gramůRajčata
- 2kusyPaprika zelená
- 4kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2decilitryOlej slunečnicový
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1,5kilogramyJátra drůbeží
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
45 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Drůbky očistíme, omyjeme, v hrnci s vodou uvaříme do měkka. V pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupanou, na malé kousky nakrájenou cibuli, osmahneme ji do zlatova, přisypeme uvařené drůbky, na tenké proužky pokrájenou zelenou papriku, zalijeme 2 l vody, přiklopíme poklicí a za občasného míchání dusíme 30 minut.
- 2Potom přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, posypeme mletou paprikou a pokračujeme v dušení ještě přibližně 10 minut.
- 3Mouku rozšleháme ve 2 dl vody a před dokončením vaření, podle chuti opepříme, osolíme, vlijeme připravenou vodu s moukou, zamícháme. Tím zahustíme guláš, který povaříme ještě 5 minut, odstavíme. Necháme 5 minut pod poklici, potom můžeme porcovat na talíře a servírovat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.