Guláš z drůbežích drůbků

70 min.
Polsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
744 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
45 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Drůbky očistíme, omyjeme, v hrnci s vodou uvaříme do měkka. V pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupanou, na malé kousky nakrájenou cibuli, osmahneme ji do zlatova, přisypeme uvařené drůbky, na tenké proužky pokrájenou zelenou papriku, zalijeme 2 l vody, přiklopíme poklicí a za občasného míchání dusíme 30 minut.
  • 2
    Potom přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, posypeme mletou paprikou a pokračujeme v dušení ještě přibližně 10 minut.
  • 3
    Mouku rozšleháme ve 2 dl vody a před dokončením vaření, podle chuti opepříme, osolíme, vlijeme připravenou vodu s moukou, zamícháme. Tím zahustíme guláš, který povaříme ještě 5 minut, odstavíme. Necháme 5 minut pod poklici, potom můžeme porcovat na talíře a servírovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.