Guláš z filé s červeným vínem
45 min.
Ingredience
- 25gramůCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 50gramůProtlak rajčatový
- 20gramůSlanina vepřová
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 1lžičkaSůl
- 50mililitrůVíno červené
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
13 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
362 mg
Cukr
407 mg
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle dozlatova. Přidáme rozetřený česnek, podlijeme vývarem, přidáme mletou papriku, rajčatový protlak a na kostičky nakrájenou, opečenou slaninu. Směs promícháme a chvíli povaříme.
- 2Potom vložíme omyté, na kostky nakrájené filé a zvolna podusíme doměkka. Guláš dochutíme solí, přilijeme červené víno a přidáme nasekanou petrželku.
- 3Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.