Guláš z hovězího srdce
120 min.

Ingredience
- 600gramůCibule
- 1000gramůHovězí srdce
- 60gramůSádlo škvařené
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2špetkyKmín drcený
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaPodravka
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 30mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
20 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Srdce očistíme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, necháme zpěnit a jakmile zrůžoví, vložíme do hrnce kostičky masa. Lehce orestujeme, posypeme mletou paprikou, necháme ji rozpustit v tuku, přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podlijeme vodou a povaříme půl hodiny. Mouku rozmícháme v trošce vody, přilijeme do guláše, dobře promícháme a vaříme další hodinu. Pět minut před koncem vaření vmícháme prolisovaný česnek, lžičku majoránky, dochutíme podravkou a dovaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.