Guláš z irské hospody
135 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 750mililitrůHovězí vývar základní
- 200gramůMrkev kořen
- 1lžícePetržel - nať
- 500gramůJehněčí kýta
- 200gramůFazolové lusky zelené
- 230gramůHouby sušené
- 1lžičkaKmín celý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
614 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
30 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka, fazolky na kousky a houby na plátky.
- 2Předehřejeme si troubu na 175 stupňů Celsia.
- 3Do pekáče či zapékací mísy poskládáme maso, přidáme fazolky, mrkev, houby a cibuli, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a kmínem. Zalijeme vývarem a přikryté dusíme v troubě 2 hodiny.
- 4Před podáváním dochutíme dle potřeby, zjemníme máslem a dozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.