Guláš z králičí plece
60 min.
Ingredience
- 180gramůKráličí maso
- 30gramůOlej rostlinný
- 30gramůCibule
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMajoránka
- 200mililitrůVoda pitná
- 1špetkaKmín mletý
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 2stroužkyČesnek
- 20gramůProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
524 mg
Cukr
714 mg
Postup přípravy
- 1Maso z králičí plece nasekáme na kousky, cibuli pokrájíme na kostičky, česnek utřeme se špetkou soli.
- 2V rendlíku na oleji 5 minut restujeme králičí maso, přidáme cibuli, rajčatový protlak a papriku. Promícháme a ihned zalijeme 200 ml vody. Přidáme sůl, pepř, majoránku, drcený kmín a utřený česnek. Pod poklicí dusíme, dokud není maso měkké.
- 3Guláš zahustíme moukou rozmíchanou s 80 ml vody a dobře provaříme.
- 4Jako přílohu volíme knedlíky nebo dušenou rýži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.