Guláš z máslových fazolí
115 min.
Ingredience
- Jíška
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- Vařené fazole
- 150gramůfazole máslové
- 700mililitrůVoda pitná
- 1kusCibule
- 1kusRajčata
- 1kusBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 5kusůPepř černý celý
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
- 0,5lžičkaMajoránka
- Voda na namočení fazole
- 700litrůVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
90 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
4 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Den předem namočíme omyté velké máslové fazole do studené vody. Druhý den si očistíme 2 cibule se 2 stroužky česneku, 1 cibuli pokrájíme nadrobno, česnek nastrouháme do misky. Omyté zralé rajče ponoříme na 30 minut do vroucí vody, pak ho zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kostičky.
- 2Namočené fazole dáme do hrnce, zalijeme je vodou, přivedeme k varu, pak snížíme teplotu, přidáme celou cibuli, bobkový list, nové koření, černé koření a fazole pod poklicí uvaříme doměkka. Vaříme ji přibližně 60-90 minut (podle toho, jak dlouho byla namočená).
- 3Když jsou fazole skoro měkké, vyjmeme koření, dochutíme solí, mletým pepřem, majoránkou, přidáme pokrájené rajče a vaříme dalších 5-7 minut.
- 4V pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme pokrájenou cibuli s česnekem, přimícháme mletou papriku a za stálého míchání lžíci mouky. Usmažíme si světlou "paprikovou" jíšku. Vše přimícháme k fazolím a pomalu vaříme dalších 8-10 minut. Fazolový guláš podle chuti dosolíme, poté podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.