Guláš z vepřového masa se zelím

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
756 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
48 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí. Sterilované zelí slijeme, necháme v sítu okapat a překrájíme na menší kousky. Vepřovou plec omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a osolíme.
  • 2
    Ve velké pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm nakrájenou cibuli, přisypeme sladkou mletou papriku a chvíli smažíme. Potom přidáme nakrájené vepřové maso a při stálém míchání je po všech stranách opečeme. Zmírníme oheň a opékáme, dokud maso nepustí šťávu. Pak přilijeme část vývaru a rajčatový protlak, přisypeme kmín a přimícháme prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháme a přikryté pokličkou dusíme. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby přiléváme vývar. Po 15 minutách přidáme nakrájené zelí a pokračujeme v dušení.
  • 3
    Z mouky a 2 lžic oleje připravíme na malé pánvičce světlou jíšku. Když je maso téměř měkké, jíškou guláš zahustíme, nakonec ještě zjemníme přimícháním smetany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.