Guláš z vepřového masa se zelím
50 min.
Ingredience
- 750gramůVepřová plec
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5decilitryHovězí vývar základní
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 1špetkaKmín drcený
- 500gramůZelí kysané
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
756 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
48 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme, prolisujeme a v misce utřeme se solí. Sterilované zelí slijeme, necháme v sítu okapat a překrájíme na menší kousky. Vepřovou plec omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky a osolíme.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme olej, osmahneme na něm nakrájenou cibuli, přisypeme sladkou mletou papriku a chvíli smažíme. Potom přidáme nakrájené vepřové maso a při stálém míchání je po všech stranách opečeme. Zmírníme oheň a opékáme, dokud maso nepustí šťávu. Pak přilijeme část vývaru a rajčatový protlak, přisypeme kmín a přimícháme prolisovaný česnek. Vše důkladně promícháme a přikryté pokličkou dusíme. Během dušení občas zamícháme a podle potřeby přiléváme vývar. Po 15 minutách přidáme nakrájené zelí a pokračujeme v dušení.
- 3Z mouky a 2 lžic oleje připravíme na malé pánvičce světlou jíšku. Když je maso téměř měkké, jíškou guláš zahustíme, nakonec ještě zjemníme přimícháním smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.