Guláš ze srnčí plece
75 min.
Ingredience
- 1,5kilogramySrnčí plec
- 400gramůCibule
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
- 50gramůPaprika mletá sladká
- 700mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžičkyOmáčka sójová
- 4stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 400gramůLečo sterilované
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaNové koření mleté
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na houby
- 50gramůHouby sušené
- 200mililitrůVoda pitná
- Na jíšku
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
692 kcal
Bílkoviny
100 g
Tuky
21 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Maso vykostíme a nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, sušené houby uvaříme a scedíme, česnek prolisujeme.
- 2V kastrole na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a osmažíme. Vmícháme papriku, zamícháme a přilijeme vývar. K masu přimícháme koření, sůl, sójovou omáčku, rajčatový protlak, česnek a pod poklicí dusíme, až je maso téměř měkké. Poté do omáčky zašleháme jíšku, kterou jsme připravili z másla a mouky, přidáme houby, zeleninu na lečo a na mírném plameni zhruba čtvrt hodiny povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.