Guláš ze tří druhů masa
95 min.
Ingredience
- 1kilogramCibule
- 1kusPaprika zelená
- 1lžičkaKmín celý
- 2lžičkyMajoránka
- 6kusůPepř černý celý
- 1litrHovězí vývar základní
- 3lžičkyPaprika mletá sladká
- 300gramůKrůtí maso
- 2lžíceHořčice plnotučná
- 300gramůHovězí maso zadní
- 300gramůVepřová plec
- 1lžičkaMuškátový oříšek
- 6lžicOlej stolní
- 6kusůNové koření celé
- 200gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaKari koření
- 500mililitrůMléko polotučné
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
921 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
57 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kousky a necháme asi hodinu stát v mléce. Poté mléko slijeme, maso přelijeme vroucí vodou, scedíme a necháme okapat.
- 2Cibuli nasekáme nadrobno, slaninu a zeleninu nakrájíme na kostky. Cibuli zesklovatíme na oleji a přidáme k ní slaninu se zeleninou, posypeme majoránkou, kari kořením, muškátovým oříškem, pepřem, novým kořením, mletou paprikou a vše podusíme. Na závěr přidáme 2 lžíce hořčice.
- 3Necháme vychladnout, zalijeme vývarem a dobře rozmixujeme, až nám vznikne řídká omačka, do které vložíme maso a necháme je v ní stát přes noc.
- 4Druhý den vaříme do změknutí a podáváme s knedlíkem nebo čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.